weerbaarheid

Seksueel grensoverschrijdend gedrag is een maatschappijbreed probleem. Toch zijn studenten een opvallend kwetsbare groep.Jongeren tussen 18 en 25 jaar lopen vier keer meer risico om slachtoffer te worden van seksueel geweld, zo stelt een Nederlands onderzoek uit 2012.

'Het probleem is er, en het gaat niet weg door er niet over te praten' KU Leuven zet in op ondersteuning van slachtoffers, maar nog niet op preventie

Een grondig beleid rond grensoverschrijdend gedrag steunt op twee pijlers: preventie en gepaste hulp voor de betrokkenen. Universiteiten in Europa zijn echter nog maar net wakker aan het worden.

Romantische relatie op het werk : liefdescontract

Overal ontstaan romances, maar in bedrijven kan het tot vervelende situaties leiden. Vaak gaat het om vluchtige romances, maar soms ook hevige liefdesaffaires, die het bedrijf inRelatie op het werk ernstige moeilijkheden kan brengen.

“Aan de man die het nodig vond om zijn hand tussen mijn benen te steken en mij vervolgens minutenlang te martelen door mij geen uitweg te bieden: u heeft iets in mij wakker gemaakt. Ik ben herboren als een feministe.” Zo beschrijft Anse, een jonge vrouw van 22 jaar uit Antwerpen, in een pakkende getuigenis hoe een traumatische ervaring op de bus haar als persoon veranderde.

Voor je het bed induikt met iemand even via een app bevestigen dat jullie dat allebei écht willen. Dat is het doel van We-Consent.  Zo meldt het NOS Journaal.  Amerikaanse universiteiten hebben veel te maken met verkrachtingen en seksschandalen. De makers van de app willen seks bespreekbaar maken én kunnen bewijzen dat mensen allebei uit vrije wil seks hadden. 

Amerikaan aangeklaagd voor seksueel misbruik van eigen, wilsonbekwame vrouw. Is seks met je demente partner strafbaar? In de Amerikaanse staat Iowa moet een man van 78 zich ervoor verantwoorden bij de rechter. De aanklacht is seksueel misbruik, omdat zij wilsonbekwaam zou zijn. Heikel, zeggen specialisten: "Wie kan zeggen of een demente persoon wel of geen seks wil?"

Seksuele meerderjarigheid op 14 jaar? Het gaat veeleer om toestemming kunnen en willen geven.
De regering Michel wil de seksuele meerderjarigheid hervormen. Alle seksuele handelingen zijn vandaag in principe strafbaar voor wie jonger is dan 16 jaar. De tekst is voorlopig vrij vaag. “De wetgeving omtrent de leeftijd van seksuele meerderjarigheid zal worden geharmoniseerd” (pag.87 van het federale regeerakkoord).

Sense heeft een boek geschreven met 8 verhalen over seks en alles daaromheen. De verhalen kun je hier downloaden (pdf, 17 Mb) voor op je mobiel, ipad of ereader.

Ook zijn de zes verhalen verfilmd. Deze zijn beschikbaar op Youtube door hier te klikken

Echtparen en samenwonende stellen kunnen voortaan juridisch laten vastleggen dat ze elkaar niet zwartmaken via sociale media als de relatie voorbij is.

Notarissen bieden klanten bij het opstellen van huwelijkse voorwaarden, samenlevingscontracten en echtscheidingsconvenanten een sociale media-clausule aan……..

The California state senate unanimously approved a bill on Thursday that defines when “yes” means “yes” to sex.

Pagina's

Abonneren op RSS - weerbaarheid