seksuele intimidatie

Wereldwijd worden miljoenen meisjes en vrouwen het slachtoffer van geweld enkel en alleen omdat ze vrouw zijn. En dit zowel offline als online. Elk jaar vindt op 25 november de Internationale Dag voor de Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen plaats.

“Aan de man die het nodig vond om zijn hand tussen mijn benen te steken en mij vervolgens minutenlang te martelen door mij geen uitweg te bieden: u heeft iets in mij wakker gemaakt. Ik ben herboren als een feministe.” Zo beschrijft Anse, een jonge vrouw van 22 jaar uit Antwerpen, in een pakkende getuigenis hoe een traumatische ervaring op de bus haar als persoon veranderde.

Een Amerikaanse professor heeft zich schuldig gemaakt aan verkrachting. Haar slachtoffer was een zwaar gehandicapte man. Anna Stubblefield hield vol dat hij ingestemd had met de seks. De zedenfeiten hadden plaats in haar kantoor in New Jersey. De aanklager maakte brandhout van haar verklaring en het pleidooi van haar advocaat. Ze riskeert nu tot 40 jaar gevangenis.

Een 54-jarige notaris uit Brugge is  door de correctionele rechtbank van Brugge veroordeeld tot een effectieve celstraf van tien jaar voor de verkrachting van een werkneemster in een bed & breakfast in Oostkamp. De rechter achtte hem ook schuldig aan foltering. Het is één van de eerste keren dat iemand schuldig wordt bevonden na verklaringen van het slachtoffer onder hypnose.

Een ex-basketcoach uit Diepenbeek die stiekem jonge speelsters had gefilmd onder de douche, is door het hof van beroep in Antwerpen vrijgesproken. Een recent arrest van het Hof van Cassatie zegt immers dat het stiekem filmen van een naakte persoon zonder diens toestemming geen aanranding van de eerbaarheid is, zolang er geen dwang of geweld wordt gebruikt en de beelden niet verspreid worden.

Goesting. Wraak. Sadisme. Een verkrachter kan veel verschillende motieven hebben. Maar experts stuiten heel vaak op opportunisme en goedpraterij. ‘Ze genoot ervan, maar toen kreeg ze spijt. Zij begon me te kussen, waarom moest ik dan stoppen?’

‘Ik ben een verkrachter.’ Heel weinig daders die zo ver durven te gaan om toe te geven dat ze een vrouw hebben verkracht.

Voormalig topmodel Janice Dickinson heeft nieuwe beschuldigingen van misbruik geuit tegen Bill Cosby. De Amerikaanse acteur zou haar in 1982 verkracht hebben in haar hotelkamer. Dickinson is de zoveelste vrouw die Cosby beschuldigt van seksueel misbruik.

Sense heeft een boek geschreven met 8 verhalen over seks en alles daaromheen. De verhalen kun je hier downloaden (pdf, 17 Mb) voor op je mobiel, ipad of ereader.

Ook zijn de zes verhalen verfilmd. Deze zijn beschikbaar op Youtube door hier te klikken

The California state senate unanimously approved a bill on Thursday that defines when “yes” means “yes” to sex.

A bill has cleared California’s state legislature that would redefine what constitutes a “rape” on college campuses and encourage universities to expel accused students without any proof that a sexual assault occurred, critics say.

Pagina's

Abonneren op RSS - seksuele intimidatie