pleger seksueel misbruik

S.G.G in de sport

Trainers, begeleiders, clubbestuurders en andere jeugdsportmedewerkers zijn voortdurend in de weer met trainingen, wedstrijden en de talloze organisatorische en praktische taken. Ze doen dat vaak zo intensief en gedreven dat er weinig tijd of aandacht overblijft voor een aspect dat nochtans erg belangrijk is in jeugdwerk: de lichamelijke en seksuele integriteit van sportende kinderen en jongeren.

Romantische relatie op het werk : liefdescontract

Overal ontstaan romances, maar in bedrijven kan het tot vervelende situaties leiden. Vaak gaat het om vluchtige romances, maar soms ook hevige liefdesaffaires, die het bedrijf inRelatie op het werk ernstige moeilijkheden kan brengen.

Een 33-jarige radiopresentator heeft opschorting van straf gekregen voor de verkrachting van een kennis in de radiostudio. Dat betekent dat hij schuldig is bevonden, maar geen straf krijgt. De man kuste er de vrouw, maar interpreteerde de signalen van de vrouw verkeerd waardoor hij dacht dat hij met haar kon vrijen.

In de documentaire "Het Nadeel Van De Twijfel" werpt Panorama een blik op de juridische implicaties van een verkrachting. Het probleem staat ook internationaal op de agenda. De Ierse schrijfster Louise O'Neill bracht in september Asking For It uit. "Ik wil met mijn boek een conversatie starten over verkrachtingscultuur."

Een jongen staat terecht wegens verkrachting en seks met iemand die ‘in staat van verminderd bewustzijn’ verkeerde.  Tijdens een stapavond in Amsterdam versiert hij een dronken meisje, dat net met haar vriendje ruzie kreeg. Na een vrijpartij op een bankje gaat ze met hem en zijn vrienden mee naar het Vondelpark.

Een 54-jarige notaris uit Brugge is  door de correctionele rechtbank van Brugge veroordeeld tot een effectieve celstraf van tien jaar voor de verkrachting van een werkneemster in een bed & breakfast in Oostkamp. De rechter achtte hem ook schuldig aan foltering. Het is één van de eerste keren dat iemand schuldig wordt bevonden na verklaringen van het slachtoffer onder hypnose.

De correctionele rechtbank in Turnhout heeft een 35-jarige man uit Geel tot een voorwaardelijke celstraf van drie jaar veroordeeld. De man is schuldig bevonden aan de verkrachting van een 15-jarig meisje op 1 augustus 2014. De Gelenaar ontkende niet dat hij seks had gehad met het meisje, maar hij verklaarde dat zij het was die hem tot seks had gedwongen.

Amerikaan aangeklaagd voor seksueel misbruik van eigen, wilsonbekwame vrouw. Is seks met je demente partner strafbaar? In de Amerikaanse staat Iowa moet een man van 78 zich ervoor verantwoorden bij de rechter. De aanklacht is seksueel misbruik, omdat zij wilsonbekwaam zou zijn. Heikel, zeggen specialisten: "Wie kan zeggen of een demente persoon wel of geen seks wil?"

Een ex-basketcoach uit Diepenbeek die stiekem jonge speelsters had gefilmd onder de douche, is door het hof van beroep in Antwerpen vrijgesproken. Een recent arrest van het Hof van Cassatie zegt immers dat het stiekem filmen van een naakte persoon zonder diens toestemming geen aanranding van de eerbaarheid is, zolang er geen dwang of geweld wordt gebruikt en de beelden niet verspreid worden.

Seksuele meerderjarigheid op 14 jaar? Het gaat veeleer om toestemming kunnen en willen geven.
De regering Michel wil de seksuele meerderjarigheid hervormen. Alle seksuele handelingen zijn vandaag in principe strafbaar voor wie jonger is dan 16 jaar. De tekst is voorlopig vrij vaag. “De wetgeving omtrent de leeftijd van seksuele meerderjarigheid zal worden geharmoniseerd” (pag.87 van het federale regeerakkoord).

Pagina's

Abonneren op RSS - pleger seksueel misbruik