grensoverschrijdend gedrag

Een twaalfjarig meisje dat beweerde dat ze door twee jongens van 14 en 15 in Wemmel verkracht was, blijkt die feiten volledig te hebben verzonnen. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde. "Uit het onderzoek is gebleken dat de verklaring van het vermeende slachtoffer niet met de materiële elementen van het strafdossier overeenkomt", zegt parketwoordvoerster Carol Vercarre. "Het parket heeft de zaak dan ook zonder gevolg geklasseerd."

“Aan de man die het nodig vond om zijn hand tussen mijn benen te steken en mij vervolgens minutenlang te martelen door mij geen uitweg te bieden: u heeft iets in mij wakker gemaakt. Ik ben herboren als een feministe.” Zo beschrijft Anse, een jonge vrouw van 22 jaar uit Antwerpen, in een pakkende getuigenis hoe een traumatische ervaring op de bus haar als persoon veranderde.

Een 33-jarige radiopresentator heeft opschorting van straf gekregen voor de verkrachting van een kennis in de radiostudio. Dat betekent dat hij schuldig is bevonden, maar geen straf krijgt. De man kuste er de vrouw, maar interpreteerde de signalen van de vrouw verkeerd waardoor hij dacht dat hij met haar kon vrijen.

"Ze had er zelf zin in. Op het filmpje zie je dat ze seks heeft, maar uit niets blijkt dat ze werd verkracht." Dat zegt een speler van FC Gullegem die ook op het feestje was, maar beweert dat hij zelf niét deelnam aan de gangbang. Dat verhaal zou wel eens kunnen kloppen, want volgens Het Nieuwsblad heeft de 20-jarige vrouw haar zware beschuldigingen inmiddels ingetrokken.

Voor Jay werd het te veel. De jonge Brit werd onterecht beschuldigd van verkrachting en maakte een einde aan zijn leven. De jongen was amper zeventien.

Een jongen staat terecht wegens verkrachting en seks met iemand die ‘in staat van verminderd bewustzijn’ verkeerde.  Tijdens een stapavond in Amsterdam versiert hij een dronken meisje, dat net met haar vriendje ruzie kreeg. Na een vrijpartij op een bankje gaat ze met hem en zijn vrienden mee naar het Vondelpark.

Zeg nou zelf: als we de termen aanranding en verkrachting horen, denken we altijd aan een mannelijke dader en een vrouwelijk slachtoffer. OK, er zal wellicht eens een vrouw seksueel over de schreef gaan, maar dat wordt 9 van de 10 x weggelachen. Des te verwonderlijker is het het dat veel mannen weleens tegen hun zin in seks hebben gehad met een vrouw…….

Een 54-jarige notaris uit Brugge is  door de correctionele rechtbank van Brugge veroordeeld tot een effectieve celstraf van tien jaar voor de verkrachting van een werkneemster in een bed & breakfast in Oostkamp. De rechter achtte hem ook schuldig aan foltering. Het is één van de eerste keren dat iemand schuldig wordt bevonden na verklaringen van het slachtoffer onder hypnose.

De correctionele rechtbank in Turnhout heeft een 35-jarige man uit Geel tot een voorwaardelijke celstraf van drie jaar veroordeeld. De man is schuldig bevonden aan de verkrachting van een 15-jarig meisje op 1 augustus 2014. De Gelenaar ontkende niet dat hij seks had gehad met het meisje, maar hij verklaarde dat zij het was die hem tot seks had gedwongen.

Een ex-basketcoach uit Diepenbeek die stiekem jonge speelsters had gefilmd onder de douche, is door het hof van beroep in Antwerpen vrijgesproken. Een recent arrest van het Hof van Cassatie zegt immers dat het stiekem filmen van een naakte persoon zonder diens toestemming geen aanranding van de eerbaarheid is, zolang er geen dwang of geweld wordt gebruikt en de beelden niet verspreid worden.

Pagina's

Abonneren op RSS - grensoverschrijdend gedrag