Meisje verzon verkrachting

Een twaalfjarig meisje dat beweerde dat ze door twee jongens van 14 en 15 in Wemmel verkracht was, blijkt die feiten volledig te hebben verzonnen. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde. "Uit het onderzoek is gebleken dat de verklaring van het vermeende slachtoffer niet met de materiële elementen van het strafdossier overeenkomt", zegt parketwoordvoerster Carol Vercarre. "Het parket heeft de zaak dan ook zonder gevolg geklasseerd."

De advocaat van één van beide jongens, meester Sven Mary, reageert tevreden, maar is woedend over de valse verklaringen van het meisje, dat niet aan haar proefstuk toe was. Hij hekelt ook de houding van haar moeder. Mary overweegt een klacht met burgerlijke partijstelling.

Het meisje beweerde dat ze begin november verkracht was vlakbij het voetbalveld van KVK Wemmel. Twee jongens, 14 en 15 jaar oud, waren toen na de training nog een balletje aan het trappen op dat veld en zouden hun bal in de struiken getrapt hebben toen ze voorbij kwam. Ze zouden haar gevraagd hebben mee te helpen zoeken naar hun voetbal, waarna één van de twee haar zou haar hebben misbruikt terwijl de andere op de uitkijk stond. Na afloop zouden ze haar gezegd hebben dat wat er gebeurd was, ‘normaal’ en ‘helemaal niet zo erg’ was.

Slecht rapport

Het meisje verzweeg de feiten naar eigen zeggen eerst, tot ze met kerst met een slecht rapport thuiskwam, wat voor haar uitzonderlijk was. Pas nadat haar ouders haar gevraagd hadden wat er scheelde, kwam ze met het verkrachtingsverhaal op de proppen, waarna de ouders naar de politie stapten en klacht indienden.

Het parket Halle-Vilvoorde stelde een onderzoek in, maar daaruit is dus gebleken dat het meisje het verhaal volledig heeft verzonnen. Uit goede bron vernam Belga bovendien dat hetzelfde meisje eerder ook al andere valse verklaringen had afgelegd aan andere personen.

‘Speurders hebben goed werk geleverd’

Meester Sven Mary, de advocaat van één van de voetballertjes, reageert tevreden op het bericht van het parket. ‘De speurders hebben in dit dossier bijzonder goed werk geleverd’, zegt de strafpleiter. ‘Ze hebben dit zonder emotie aangepakt en hebben zich niet laten vangen door een tunnelvisie. Ze hebben de verklaringen van dat meisje met een objectieve en kritische blik onderzocht en zijn al snel tot de vaststelling gekomen dat wat zij vertelde, niet kón kloppen. Daar zijn we hen dankbaar voor.’

‘Maar de schade die aan mijn cliënt, aan zijn ouders en broer en bij uitbreiding aan de voetbalclub is toegebracht, is onherstelbaar’, gaat meester Mary verder. ‘Wij wisten al zeer snel dat het verhaal niet waar was, maar we hebben ons op de vlakte gehouden om het onderzoek niet te storen. Intussen is mijn cliënt wel op alle mogelijke manieren zwartgemaakt en aan de schandpaal genageld. Hij werd in heel Wemmel bekeken als een verkrachter, als een misdadiger die in een gesloten instelling moest zitten, terwijl daar helemaal niets van klopte.’

Meester Mary hekelt ook de houding van de moeder van het meisje, die niet enkel haar dochter door dik en dun steunde, maar een actieve rol zou hebben gespeeld bij de verspreiding van het verhaal.

Bronnen

http://www.standaard.be/cnt/dmf20170328_02804530

http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/3116447/2017/03/28/Meisje-verzon-verkrachting-door-minderjarige-voetballers-in-Wemmel.dhtml

http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/3046936/2017/01/05/Voetballers-van-14-en-15-verkrachten-meisje-12.dhtml