Meisje verzon ontvoering

De poging tot ontvoering begin september 2016 in Willebroek heeft nooit plaatsgevonden. De 14-jarig Loreine bekende vanochtend dat ze de ontvoering heeft verzonnen uit paniek omdat ze niet te laat thuis durfde komen. Dat bevestigt de lokale politie Mechelen-Willebroek. De tiener riskeert sancties.

Maandagnamiddag 5 september werd de Antwerpse gemeente opgeschrikt door het ontvoeringsverhaal. Volgens de eerste verklaringen werd Loreine door een man in een voertuig getrokken, maar wist ze korte tijd later uit dat voertuig te ontsnappen.  Sinds de ontvoeringspoging bekend raakte, voerde de lokale recherche een intens onderzoek naar de mogelijke verdachte en zijn voertuig. Het parket Antwerpen (afdeling Mechelen) verspreidde een opsporingsbericht waarbij getuigen van verdachte handelingen zich konden melden. Een dag later werd een robotfoto verspreid.

De lokale politie Mechelen-Willebroek besliste extra toezichtsploegen in te zetten in de schoolomgevingen, en op de routes van en naar de scholen. Die opereerden zowel anoniem als in herkenbare patrouillevoertuigen.
Paniek

Nadat reeds een aantal elementen in het onderzoek in deze richting begonnen wijzen, heeft het meisje nu bekend dat ze het verhaal verzonnen heeft. De tiener was in paniek omdat ze te laat thuis zou komen.

Het meisje riskeert nu een sanctie. "Een valse aangifte is strafbaar. Het meisje wordt ter beschikking gesteld van het jeugdparket, dat de feiten bijzonder ernstig neemt en aan de kwestie een passend gevolg zal geven", aldus nog het parket.

Bron http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/2873527/2016/09/16/Meisje-14-verzon-poging-tot-ontvoering-in-Willebroek.dhtml?utm_source=hln&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter&utm_content=daily&utm_userid=cb14df9-1ca3-32f2-7e04-400212814eec